Hva` så Tønder Kommune


Hva` så Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Når teknisk forvaltning udsteder et påbud om bedre spildevandsrensning, postulerer de, at det er ligegyldigt, om man udleder meget eller lidt, eller om det når til det berørte vandløb. Det er en misforståelse.

Det, der betyder mest for vandløbets tilstand, er ikke spildevand, men vandløbets fysiske udformning.

Ifølge rapporter fra Danmarks Miljøundersøgelser med flere, er det dårlige fysiske forhold, der er årsag til manglende målopfyldelse, og at forbedringer af de fysiske forhold skal foretages forud for øvrige tiltag.

I Natur og landbrugskommissions redegørelse står, at indholdet af næringsstoffer ikke har særlig betydning for miljøtilstanden i vore vandløb, og at der allerede er gennemført betydelige reduktioner, så der er meget begrænset potentiale for yderligere reduktioner.

Det er klart, at sammenhængen mellem spildevandsudledninger og vandløbets tilstand er stort set ikke eksisterende.

Derfor bortfalder det faglige grundlag for spildevandspåbuddene. I loven står der, at det skal være spildevand, der er årsag til manglende målopfyldelse. Det mangler vi endnu at få bevist af Tønder Kommune.

Det er vigtigt, fordi det ifølge EU-retten er kommunens pligt at foretage en proportionalitetsberegning, hvor man skal sammenligne omkostningerne, typisk 80-100.000 kroner, med effekten, som er nærmest ikke eksisterende. Det er også kommunens pligt at undersøge de faktiske miljøforhold, inden man udsteder et påbud. Det gør man ikke, så man forbryder sig også på det rent juridiske.

Politikerne i Tønders kommunalbestyrelse har overladt styringen til forvaltningen, som tilsyneladende ikke kan overkomme at tage individuelle hensyn, selv om det er en ret, man har som borger.

Hva` så Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce