Frygt for Kommunens vindmølle planer?


Frygt for Kommunens vindmølle planer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Hvad sker der med de områder, der er udlagt som egnede til nye møller. Og hvad med de gamle, der snart skal udskiftes? Der har allerede været hed debat om emnet. Det handler ofte om berørte borgeres dårlige oplevelser med indsendte høringssvar, der ikke tages alvorligt.

Kommuneplanen er en skabelon, der skitserer muligheder for udvikling på følgende otte områder:

Bosætning og udvikling, Landskab, natur og vand, Kulturarv, Oplevelser og fritidsliv, Livsfaser og læring, Erhverv, Infrastruktur og tekniske anlæg, Energi og klima.

Planen er underlagt de retningslinjer regeringen udstikker - og "ønske" opgaver som kommunen supplerer med.

Under afsnit om vindmøller står: "Vindmøller på landUdbygning af energiproduktionen fra vindmøller på land kan ske enten ved en sanering og udskiftning af vindmøller inden for et eksisterende vindmølleområde til færre, større og mere effektive vindmøller og/eller ved udlægning af nye vindmølleområder"

Det er blevet bekræftet fra forvaltningen, at der ikke er planer om at tage de nuværende, udpegede områder til vindmøller i brug! Det man skal forholde sig til er "Repowering" - udskiftning af udtjente vindmøller med færre større vindmøller.

Vindmølleselskaberne mener, at de skal skiftes efter 20 år - det holder jo disse virksomheders produktion i gang! Holdbarheden for møllerne er ofte meget længere. Formentlig omkring 30+ år.

Konservative i Tønder Kommune ønsker det bekræftet både politisk og på forvaltnings niveau. Vi ønsker også en præcis og forståelig information til borgerne - det vil give en helt anden dialog.

Frygt for Kommunens vindmølle planer?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce