Fredninger i Tøndermarsken


Fredninger i Tøndermarsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Borgmester, Henrik Frandsen (V), og Digelagets formand, Fedder Feddersen, er synlig indigneret over og føler sig måske lidt tilovers i forbindelse med, at Slots- og Kulturstyrelsen har fredet diger i Tøndermarsken. Fredningen af Højer Sluse vakte heller ikke begejstring hos dem. Fredningen af Tøndermarsken har dog ikke afholdt dem fra at ødelægge kulturhistoriske værdier ved at foranstalte, at en historisk grøft i sammenhæng med afvandingen af Tøndermarsken blev godkendt rørlagt.

Man har med stolthed henvist til ingeniørkunsten ud i vandbygning ved blandt andet at fremvise netop denne kanal. Natur- og Miljøklagenævnet er informeret om fadæsen.

Højer Sluse trænger snarest til en renovering. Borgmesterens holdning er: Sluserenoveringen står ikke lige for. Digegreve Fedder Feddersen indrømmer, at slusen kunne have det bedre. Hvis fredningen af digerne var foretaget for få år tilbage, havde vi måske stadig haft "Toldbygningen" på diget ved Højer Sluse.

Digegrevens udtalelse om, at toldhuset var en "Schandfleck" har sandsynligvis været med til, at huset blev nedrevet. Det sidste er, at de to herrer også står fadder ved en omdannelse af det bevaringsværdige pumpehus ved Lægan til informationscentrum eller lignende i forbindelse med Tøndermarskinitiativet.

Alle gode kræfter bør forhindre, at pumpestationen, der er tegnet af daværende inspektør ved Schackenborg, Davidsen, og opført i God Byggeskik-stilen og dermed har en stor betydning for egnen, bliver omdannet til noget andet. Helt grotesk vil man også ændre Højer Mølles funktion. Vi har en mølle i Højer, som vi er stolte af. Den skal ikke omdannes til, hvad der er "in" i øjeblikket.

Fredninger i Tøndermarsken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce