Et forslag om naturudvidelse


Et forslag om naturudvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: I maj sendte jeg et forslag om naturudvidelse til Naturrådet. Det drejer sig om markerne mellem Løgumkloster Plantage og Draved Skov/Kongens Mose lige på den sydvestlige side af Galgebakkevej.

For øjeblikket dyrkes der på den magre jord afgrøder, der kræver gødning og pesticider. Hvis markerne blev omdannet til naturområde, ville der komme en korridor mellem de to nævnte områder. Der ville blive ét sammenhængende stykke land til glæde for pattedyr, fugle, svampe og planter - og dermed den truede biodiversitet - som i tidligere tider. Man kunne kalde det naturgenopretning.

Allerede nu besøger mange mennesker Naturstyrelsens jord ved de ret nye engområder ved mosen og Draved Skov for at gå ture.

Det var derfor mit håb, at denne herlighedsværdi kunne blive endnu større for Tønder Kommunes borgere - og turister -, hvis man overvejede mit forslag.

Jeg blev forbavset og skuffet over det svar, jeg fik. Det kunne ikke lade sig gøre, fordi området var privatejet. Men hvis det havde været et habitat- og fuglebeskyttelsesområde, så måske.

Jamen, er det ikke "et potentielt naturområde, der udvider og skaber sammenhæng mellem eksisterende værdifulde naturområder", som man kan læse i Vejledning om etablering af lokale naturråd, udgivet af Erhvervsstyrelsen 10.8.2017?

Naturrådene blev oprettet for at skabe et "Grønt Danmarkskort", som vore lovgivere udtrykker det. Men altså ikke dette område? Hvilke da?

Kør en tur ad den smukke Galgebakkevej og bedøm selv, om ikke vild natur ville være bedre end majs og hvede.

Et forslag om naturudvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce