Der må være en fæl lugt i byrådssalen


Der må være en fæl lugt i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Hjemsted Oldtidspark har det hele, blot en kampesten om benet.

Tønder Byråd vil ikke den omdøbte Danernes Verden noget godt og evner ikke stedets potentialet.

At Eskildsen sagde op, er fuldt forståeligt og Søren Hansen er sikkert god til at drive et idrætscenter.

Men det har intet med historie, kultur eller Verdens naturarv at gøre, og det er ikke det, The New York Times skriver om, på en 30. plads om steder man bør opleve.

Byrådsmedlemmet fra Løgumkloster blev sygemeldt fra byrådet, og dagen efter blev alle beslutninger om Oldtidsparken ændret. Tilfældigt?

Og bestyrelsen for Oldtidsparken indkaldes ikke omkring, at noget er i gære, og nu skal alt ændres og vedtages inden den 26. 02. 2019.

Det lugter fælt af Fiskebæk bro-niveau. Det lugter fælt og udemokratisk. For ikke at tale om et meget lavt niveau. Det er Skærbæk og omegns renommé, der er på spil.

Hvad med A.P. Møller Fonden til almene formål. Skibsrederens forfædre kom netop fra Rømø og Vesterende, og har vel brugt brohovedet ved Oldtidsparken som oversejlingssted for at mødes. De kunne købe stedet. Og lave en overordnet plan. Og her er man ordentlig og har omhu.

Søndergård kunne få sin undervisningsmæssige tilknytning, stedet kunne blive selvdrevet som historisk vandrehjem med drift og dyrkning, for alle skolebørn, her og i Danmark.

Lokale opskrifter og lokal føde fra naturen, en restaurant med vadehavets specialiteter og måske noget af jorden udlagt til økologiske og co2 reducerende vådområder. Måske vævning og knipling fra Hjemsted og andet. Alt det, der er en trend igen nu.

Så vil alle, inklusive lokale, turister fra storbyerne, som ønsker fred og natur kunne være stolte af.

Men det kræver noget tid og ildsjæle at få det på plads. Og naturligvis skal politikerne og særdeles byrådet holdes langt væk fra en sådan løsning. Men byrådet tåler ikke andre tænkere.

Byrådet bør udskyde behandlingen af Oldtidsparkens fremtid mindst en måned mere for at vise demokratisk sind.

Der må være en fæl lugt i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce