Budget 2019 tegner et glansbillede


Budget 2019 tegner et glansbillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Borgerlisten stemte tidligere på året imod kommunens vision og strategiplan. Fordi den ikke forholder sig til vor altoverskyggende udfordring: Affolkningen.

Det netop indgåede budgetforlig fortsætter de seneste års politik. Mere af det samme, giver de samme resultater. Vi symptombehandler. Vi mangler mod og konsekvens.

Om blot 10 år er vi 5000 færre indbyggere mellem 0-64 år, hvis ikke vi gør noget nyt og anderledes for at knække kurven. 5000!

Det er den opgave, vi fortsat ikke adresserer.

Til trods for enighed om, at vi skal løfte skolerne, lægger vi i 2019 ud med at spare yderligere et par millioner på indholdet. Til gengæld understøtter vi Oldtidsparken med 2,6 millioner hvert år de næste fem år. Det giver ikke mening.

Kommunen er topstyret og derfor alt for træg til at udnytte vore potentialer. Vi skal turde sætte kræfterne fri, både blandt medarbejdere og de frivillige. I stedet øger vi kompleksiteten.

Jeg arbejdede for langt større besparelser på administrationen for at kunne frigøre midler til et løft af skoler og landdistrikter. Det var der ikke vilje til. Men jeg glæder mig over det nu er på dagsordenen til 2020 budget.

Jeg glæder mig over tiltaget om at samle kommunens bygningsmasse i et ejendomsselskab med henblik på at opnå besparelser og en bedre udnyttelse af de mange kvadratmeter. Den proces skal accelereres.

Jeg valgte at gå med i forliget alene for at sikre indflydelse på prioriteringen af 11-millioner-kroner puljen, på de ikke øremærkede anlægspuljer, og for "indefra" at kunne fortsætte presset på en kursændring.

Og i respekt for de mange medarbejdere og borgere, der har brug for at kende rammerne det kommende år.

Budget 2019 tegner et glansbillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce