Børnehaven er et kæmpe aktiv for Rømø


Børnehaven er et kæmpe aktiv for Rømø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: Vi har nok Tønder kommunes dejligste børnehave på Rømø, desværre er udfordringen, at der ikke kan leves op til normeringen på 32 børn. Jeg kan være i tvivl om, der overhovedet bor 32 kvinder i den fødedygtige alder på øen.

Børnehaven er et kæmpe aktiv både for øens børn og for det tværfaglige samarbejde med institutionerne på fastlandet.

Kampagnen for øget kendskab til vadehavet har afstedkommet arrangementer i samarbejde med Naturcenter Tønnisgård og der har været en sejltur for både øens børn og børn fra fastlandet. Børnehaven har en venskabsbørnehave på Sild, og der er hyppigt besøg fra større institutioner.

Vi forældre har forsøgt at holde børnehaven attraktiv ved at søge fondsmidler til både legetårn og gynge, netop for ikke at trække mere end nødvendigt på de fælles midler.

Hvis planen om lukning af Rømøs gamle skole træder i kraft, forsvinder ikke kun børnehaven, men også øens sidste chance for at skabe et fællesskab, idet en stor del af foreningslivet foregår i disse lokaler. Der er flere aktiviteter i gymnastiksalen, skolekøkkenet bliver brugt af Rømøs Gastronomiske madklub, der er Torsdagsklub, øens kunstnere holder til i lokalerne og flere skoler bruger faciliteterne til lejrture.

Det er ikke hensigtsmæssigt, at familier fra øen skal køre i nærheden af 80 km dagligt for at få børn bragt i børnehave. Eventuelle fritidsaktiviteter efter institution skal tillægges. Det kan blive til 120 km på én dag - i en ellers grøn kommune.

Flere yngre par bosætter sig på øen - en afvikling af børnehaven kan standse denne positive udvikling.

Jeg håber, at Tønder Kommune vil gå i dialog med os forældre og personalet.

Børnehaven er et kæmpe aktiv for Rømø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce