Åbent brev til Børn- og skoleudvalget i Tønder Kommune


Åbent brev til Børn- og skoleudvalget i Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Tønder. 

Læserbrev: I valgkampen op til kommunalvalget var der masser af snak og løfter om fokus på livet i landdistrikterne, og der blev ligefrem nedsat et kommunalt udvalg, der skulle have fokus på det.

I kommunalplanen for Tønder Kommune har Rømø fået et særligt kapitel, fordi - som der står - Rømø kræver særlig fokus og indsats. Her står blandt andet, at "det er vigtigt, at udviklingen på Rømø tilrettelægges med omtanke".

I onsdags fik børnene i Rømø Børnecenter så et brev med hjem. Her stod, at der var opsat tre spareforslag med hensyn til pasning af de 0-5-årige på Rømø:

1) De 0-2-årige kan passes i dagpleje på Rømø. De 3-5-årige kan passes i daginstitution i Skærbæk.

2) De 0-5-årige kan blive passet i dagpleje på Rømø.

3) Rømø Børnecenter bliver ved med at bestå, men bliver en afdeling af daginstitutionen "Regnbuen" i Skærbæk.

ad 1) Det vil sige, at forældrene selv skal aflevere og hente deres 3-5-årige børn i Skærbæk. Hvis man bor i Havneby, vil det være 23 km ud om morgenen, og 23 km hjem. Og det samme om eftermiddagen - i alt knap 100 km. Det er selvfølgelig helt urimelige forhold at tilbyde småbørnsfamilier - eller unge par, der planlægger at blive det. Og passer meget dårligt med de indledende kommunale tanker om Rømø. Gad vide, om der i det hele taget i Danmark findes steder, hvor folk i bymæssig bebyggelse skal køre knap 100 km hver dag for at få sit barn i børnehave ?

ad 2) Dagpleje ? Her har en dagplejemor typisk 4-5 børn, men i sammenligning med en daginstitution er der altså en hel del ulemper, bl.a.:

I daginstitutionen er der uddannet personale - og mulighed for at sparre med hinanden.

Børnene kan blive i de samme rammer ifm. sygdom, ferie m.m.

Der er flere børn at være sammen med.

Supergode rammer, både ude og inde.

I Rømøforeningen, borgerforening og lokalråd for Rømø arbejder vi for, at Rømø skal overleve som helårssamfund, og vi føler, at tæppet bliver fuldstændig revet væk under os og vores arbejde med sådanne forslag.

Vi vil derfor kraftigt appellere til, at forslag 1 og 2 bliver pillet ud af sparekataloget - senest ifm. med minibudgetseminaret 28. juni: De skaber meget utryghed hos småbørnsfamilier på Rømø, og vil absolut ikke appellere til, at småbørnsfamilier - eller unge, der ønsker at blive det - vil bosætte sig på Rømø.

Åbent brev til Børn- og skoleudvalget i Tønder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce