Vindmøller i Lillebælt


Vindmøller i Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: Jeg vil gerne rose Sønderborg Kommune for en meget ambitiøs energi- og klimaplanlægning, og visionen om at blive CO2-neutral i 2029, og ikke mindst at I handler derefter. I Assens har vi en mindre ambitiøs vision, og hvor handlekraften ift. mål kan være sværere at se.

Sønderborg startede energigruppen i 2009, og lagde via Projekt Zero billet ind på at etablere kystnære havmøller. Projektet var et ud af i alt 15, som ministeriet overvejede ved energiforliget i 2012. Miljø- og teknikudvalget havde faktisk besøg af folkene bag Projekt Zero. Vi fandt projektet så interessant, at et evt. samarbejde kunne overvejes. Kunne Assens få en C02-fordel? Desværre var projektet ikke blandt de 6 endeligt udpegede.

Nu har Sønderborg heldigvis taget projektet frem igen, og fået tilladelse af Energistyrelsen til at arbejde med det. Der var forhøring i efteråret. Nu pågår en lang række undersøgelser, der afsluttes medio december i år. Siger Energistyrelsen herefter GO til projektet, ja så bliver der ny høringsrunde primo 2019!

Modstanden mod projektet er på Fynssiden stor. Det undrer mig meget, idet modstanden er mod noget, som ingen endnu rigtig ved, hvad er eller bliver. Må jeg minde om, at et af de 6 oprindeligt udpegede projekter er trukket ud, nemlig Sejerø Bugt. Undersøgelserne viste der problemer omkring Sortænder!

Altså virker procesforløbet. Jeg ved ikke, om der skal være vindmøller i Lillebælt. Jeg vil dog vente med at tage stilling, til jeg har præcis viden. Det vil jeg anbefale alle og ikke mindst politikere at gøre.

Vindmøller i Lillebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce