Sønderborg Forsyning sagde ikke sandheden om projektområde mod Helnæs


Sønderborg Forsyning sagde ikke sandheden om projektområde mod Helnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

I slutningen af januar i år blive vi på Helnæs opmærksomme på, at en del af det område i Lillebælt, som Sønderborg Forsyning -a) fortog undersøgelser i, -b) præsenterede på projektets hjemmeside, og -c) havde vist på borgermøderne i aug. 2017, ikke var en del af det område, som Energistyrelsen i juni 2017 havde udpeget som projektområde.

Direkte adspurgt på mail og af Fyens Stiftstidende den 16. febr. 2018, forklarede projektleder Iben Nielsen, at der desværre havde "sneget sig en fejl ind i materialet til borgermøderne", at "Der er sket en fejl. Vi har skiftet rådgiver, og vi har efterhånden haft mange forskellige på", og endelig at man først blev klar over fejlen "Lige omkring årsskiftet" (2017 til 2018).

Vi ved nu gennem aktindsigt, at det fejlagtige kort med et ekstra trekantet område mod Helnæs er lavet af COWI og optræder i en ansøgning om undersøgelser af havbunden, som COWI indsendte til Energistyrelsen den 23. juni 2017 og fik godkendt 10. juli, 2017.

Vi kan også se i tilgængeligt materiale fra december 2017, at trekanten her er fjernet og projektområdet justeret til at ligge indenfor det område (Lillebælt Syd), som blev anvist af Energistyrelsen den 15. juni, 2017.

At Energistyrelsen i forsommeren 2017 overser, at kortbilaget fra COWI vedr. undersøgelse af havbunden ikke passer med den placering og udstrækning, som Styrelsen selv har anvist pr. 15. juni, 2017, er interessant - og en fejl.

Fejl, eller ikke, så kan det konstateres, at Sønderborg Forsyning hurtigt går i gang med på at få det trekantede område mod Helnæs med i projektområdet. Processen åbnes den 29. sept. 2017 med følgende mail tekst til Energistyrelsen: " . Sønderborg Forsyning ønsker at udvide undersøgelsesområdet, så det område, der blev vist i første høring, også indgår. Det skyldes, at havbundsforholdene og dybderne er betydeligt bedre her end i resten af det store sydlige undersøgelsesområde fra forundersøgelsestilladelsen".

Energistyrelsen beskriver herefter i mails de proceduremæssige muligheder, omfattende en ren administrativ overførsel eller ny ansøgning vedr. området. Sønderborg forsyning og COWI presser samtidigt meget på med en administrativ ordning, fordi området er lille (hvilket kan diskuteres). Titlen på mails er "Lillebælt S - Lille ændring i forundersøgelsen". Man opgiver dog forsøget i slutningen af november, da Energistyrlsen konkluderer, at der skal ansøges med høringer etc., samtidig med at den nye lov med nabokommuners betingede vetoret vil gælde. Baseret på Veto-retten vil nabokommuner således kunne forbyde, at havvindmøller opstilles indenfor en zone på 8 km fra kommunens kyst.

Sønderborg Forsyning sagde ikke sandheden om projektområde mod Helnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce