Mobil i folkeskolen


Mobil i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Erik Lorenzen, Illervej 21, Broager, formand for Fælleslisten i Sønderborg og tidligere formand for Børn og Uddannelsesudvalget, skriver:

Håber ikke at mine tidligere byrådskolleger har fået hedeslag og mistet dømmekraften her i sommervarmen.

I Sønderborg kommune vil vi gerne have engagerede forældre i bestyrelser. Vi vil gerne have flere kompetencer og mere ansvar lagt ud til decentrale beslutninger. Brug af mobiler og andre digitale medier kan bestyrelserne sagtens selv sætte grænser for, i både dagtilbud og folkeskoler. Hvilket de også allerede gør i dag, hvis behovet er der.

Anbefaling 7 i helhedsplanen for kvalitet i dagtilbud og folkeskole (vedtaget af et enigt byråd i 2017) omhandler øget forældreinvolvering og gøre det mere attraktivt at deltage i bestyrelsesarbejdet. Forslaget fra Peter Hansen er stik imod intentionerne i denne anbefaling! Eller er det blot et vellykket mediestunt. Nogle har jo brug for at blive set og hørt med jævne mellemrum. Sikkert også byrådsmedlemmer i Sønderborg kommune.

Byrådet kunne jo gå foran med et godt eksempel. Sluk mobilerne, Ipad`en og den bærbare PC'er under alle møder, byrådsmøder, udvalgsmøder, temamøder, dialogmøder med borgerne eller blot ved interne gruppemøder. Tænk hvis alle, ikke kun var fysisk til stede, men også mentalt og fik samme udbytte af møderne. Jeg kender utallige eksempler på at der tjekkes og skrives på diverse sociale medier under alle former for møder. Signalet til dem man mødes med er ikke til at tage fejl af og kan ikke undervurderes. > >> Hvordan skal børnene tro at mobilen kan undværes i nogle få timer, når alle omkring dem er online 24 timer i døgnet og 7 dage om ugen. De agerer blot som det de ser alle andre gør. >> Så kære byrødder. >> Fej nu for egen dør og vis vejen, inden I sætter flere forbud i søen. >> >>

Mobil i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce