Markant ændring af værdifuldt kulturmiljø i Sottrupskov


Markant ændring af værdifuldt kulturmiljø i Sottrupskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: Med forundring har vi læst at Sønderborg Kommune giver byggetilladelse til en moderne bygning ved vandkanten, som ønsket opført hvor Sottrupskov Kro lå tidligere.

I skriver: "Den ansøgte bygning er en moderne bygning, der skiller sig ud fra det oprindelige udtryk i det værdifulde kulturmiljø, ligesom den oprindelige bygning på stedet-både med hensyn til funktion og volumen."

Det er et overvældende flertal beboere på 90 %, som reagerer på byggetilladelsen, med at udtrykke, at den nye bygning er skæmmende og kommer til at dominere bybilledet.

Bygningen vil stilmæssig skille sig markant ud fra alt andet på stedet. Der er givet tilladelse til at bruge mørke sten, sort malet træ og store vinduespartier. Kommunen begrunder tilladelsen med, at der er "mange nye enfamiliehuse", og at vores lille landsbymiljø har ændret sig.

Vi undres over de "mange nye enfamiliehuse" som må være to huse fra hhv. 2009 og 2012, hvoraf kun det ene ligger i første række. Dette hus er bygget med respekt for miljøet. Det har en hvid facade og er tilnærmet en genkendelig, ældre byggestil. Alle huse ved vandkanten er hvide.

Der er givet en "historisk" begrundelse for at bygningen skal ligge 30 cm fra vejskel. Den gamle kro lå også tæt på vejen, men dog ikke så tæt, som kan ses på tidligere billeder af kroen.

Den nye bygning vil i den grad være en forringelse af oplevelsen og et markant indgreb i et værdifuldt kulturmiljø. Og som vi mener, har bevaringsinteresse.

Vi ser gerne et nyt byggeri på den tidligere grund, hvis den kan tilpasses omgivelserne. Hvid facade, mindre vinduespartier og bygget 2,5 fra vejskel.

Med arkitektoniske og æstetiske hensyn for det omkringliggende miljø.

Markant ændring af værdifuldt kulturmiljø i Sottrupskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce