Kommentar til dommen


Kommentar til dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Hansen, politisk ordfører (V), Tornholm 3, 6400 Sønderborg
Timo Battefeld
Debat Sønderborg. 

Læsebrev: Lørdagens avis fortæller om dommen, der faldt i Ring of Fire.

At der skal placeres et ansvar er klart.

Dommen over den unge mand, er vel det tætteste på at frifinde og så alligevel placere et ansvar for selve handlingen. Jeg håber han med dagens dom kan komme videre i sit liv.

Det samme gælder for de unge mennesker som blev berørt af ulykken.

At skater klubben bliver frifundet synes også oplagt.

Den helt store og principielle del er kommunens ansvar. Som det står refereret, er det helt klart, at kommunen har ansvar, også selv om den i forløbet ikke har villet vedkende sig dette.Det der gør hele sagen problematisk er, hvornår har man en rolle og et ansvar i en eventafdeling/kommune.

Hvis kommunen blot skal give tilladelse, kan den stille vilkår for en tilladelse, men den er ikke en del af det pågældende arrangement og har derfor heller ikke ansvar.

Er kommunen medarrangør, går det fint, så længe der ikke er problemer. Men det sekund de opstår, kikker alle på kommunen.

Man kan stille det helt principielle spørgsmål, om en kommune overhovedet skal have en event afdeling. Vi har rigtig mange aktører, der løfter disse opgaver lokalt. Kultur i Syd bare for at nævne en enkelt.

Jeg frygter, at denne dom vil betyde, at kommunens event afdeling risikerer at blive handlingslammet i forhold til kommende events.

Det håber jeg ikke bliver tilfældet. Da jeg læste Borgmesterens og kulturudvalgsformanden kommentarer, blev jeg lidt ærgerlig. Jeg tror ikke, jeg røber statshemmeligheder, når jeg siger, at den sag har været drøftet indgående i kommunen.

Med dommen bør vi som politikere lægge os fladt ned og tage den til efterretning og få drøftet, hvordan vi ønsker en fremtidig struktur, der sikrer, at vi både får gode oplevelser i kommunen og en eventafdeling, der både sikrer professionalisme og sætter sikkerheden i højsæde, uden at det ender i bureaukrati.

Måske en løsning hvor kommunen i højere grad faciliterer, men ikke har aktivt ejerskab til de enkelte events.

Kommentar til dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce