Kasernen som rådhus og kommunalt vartegn


Kasernen som rådhus og kommunalt vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: Efterhånden er der gået mange år siden kasernen holdt op med at være soldatermæssig kaserne. I den efterfølgende tid er kasernes anvendelse herefter blevet drøftet mange gange. Nogle gange intenst og med mange følelser i spil.

Ideen om at anvende kasernen til kommunalt rådhus er f.eks. blevet undersøgt. Dette relativt grundigt og medfølgende en omkostningsanalyse der siger, at det vil koste imellem 350-400 mio. kr. at indrette kasernen til det omtalte formål. Samtidigt vil der kunne effektiviseres i den kommunale administration i bred forstand for over 20 mio. kr. årligt, såfremt hovedparten blev samlet på et sted.

Nu kan alt ikke gøres op i penge, for man kan givetvis etablere et nyt rådhus for mindre. Enten nybygget eller ombygning af noget eksisterende. Det der blot er uomtvisteligt er, at intet kan trylles frem til at blive som den eksisterende kaserne. En kaserne der tidligere har været et vartegn for byen, en kaserne der er flot arkitektonisk og en kaserne der emmer af historie, kontinuitet og soliditet mere end meget andet man kan forestille sig.

Hvad skulle det betyde, at vi skulle betale lidt mere på den korte bane for etablering af et rådhus i disse markante og prægtige bygninger, som de fleste Sønderborgere føler som "vores bygning". På samme måde som slottene i kommunen. Intet.

Derfor kære byråd. Tag nu en god fremadrettet beslutning om at etablere kommunens rådhus i kasernebygningerne. Kasernen ligger om muligt endnu mere centralt i bybilledet end nogensinde før. Med en sådan beslutning vil vi kunne forene gammelt med nyt og atter vise, at Sønderborg kan-mere end de fleste byer af samme størrelse.

Kasernen som rådhus og kommunalt vartegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce