Hvad nu med 'oppositionen'


Hvad nu med 'oppositionen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: En regering har brug for en opposition, der stiller kritiske spørgsmål, kommer med ideer og sørger for at regeringen ikke bliver for magtfuldkommen. Dette gælder også på kommunalt plan.

Efter kommunalvalget er flertalsgruppen (Socialdemokratiet, Fælleslisten, Slesvigsk Parti), som bekendt, gået sammen med oppositionsgruppen (Venstre, Dansk Folkeparti) i en 'teknisk konstituering', hvor et byrådsmedlem fra DF er blevet 2. viceborgmester og et medlem fra Venstre er blevet udvalgsformand.

Det er positivt, at de politiske partier nu søger at gå sammen om at finde løsninger på de udfordringer, som Sønderborg Kommune står overfor. En nylig artikel i JydskeVestkysten bliver det dog skåret ud i pap, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke får indflydelse på udformningen af grundlaget for den politik, som flertalsgruppen vil føre. Oppositionen bliver citeret for at sige, at ' ... vi har ikke bundet os på en politiske aftale'. (JydskeVestkysten den 31. januar).

Artiklens budskab er - og nu bliver det gnidret - at oppositionen har hele to pladser i 'regeringen', men samtidig har de således ingen indflydelse på den politik, der skal føres. Hvordan kan en opposition være både opposition og medlem af 'regeringen' på en og samme tid? Det bliver spændende at se hvordan arrangementet kommer til at fungere de næste fire år.

Hvad nu med 'oppositionen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce