Der er noget galt i Danmark


Der er noget galt i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: Sådan sang John Mogensen for mange år siden, og den situation som vi har i dag får en til at tænke tilbage på sangen som stadigvæk er aktuelt.

I en TV-debat-udsendelse hos Clement for et par måneder siden blev lønudviklingen gennem de seneste tre år debatteret med Per Stig Møller. Der blev vist en graf hvor de lavest lønnede kun havde haft en forholdsvis lav stigning i perioden, men derimod havde de højest lønnede arbejdsgivere ved stat og kommune fået et ualmindelig stort løntillæg som grafen viste. Da sagde Per Stig Møller at det var en meget farlig udvikling, og inden vi var forberedt på det, kunne vi få besøg af høtyvene.

Først i marts kom så første strejkevarsel, straks derefter sprang Sophia Løhde op af stolen og meldte ud med lockout varsel i large størrelse, så nu begyndte lavinen at rulle. Senere meldte politiet sig på banen med deres bemandingsproblemer m.m. også Falk rederne klagede sig over de problemer de tit stod i. Så tænker man, hvad vil det hele dog ende med?

Chefforhandler Michael Ziegler sagde at han ikke havde fået penge bevilget til lønstigninger. Men i en anden Tv udsendelse blev der nævnt at Høje Tåstrup Kommune, hvor Michael Ziegler er borgmester, havde måttet betale en bonus på 1,4 million kr. til en af derest højest lønnede chefer efter en tidsbestemt ansættelse. Hvis det er sandt, hvad man må håbe det ikke er, så er der noget der helt ravruskende galt. Det må være en meget pinlig situation for en chefforhandler at stå i, man bliver så mindet om det gamle ordsprog: Man ligger som man har redt!

Her på det seneste har statsministeren så meldt ud at regeringen ikke vil blande sig i konflikten, det må parterne klare selv, så lavinen ruller videre.

Men med dårlig erfaring fra sidste gang bliver der nok ikke hamstret gær, men måske lidt ekstra frø til køkkenhaven, så man kan blive lidt mere selvforsynet.

Sangen: Der er noget galt i Danmark ville i dag nok blive ændret lidt i teksten, sikkert om lønfordelingen eller mangel på samme, men hvordan det så ville komme til at lyde kan vi kun gætte på.

Nu må vi så håbe at forhandlerne bliver enige i sidste minut før uret falder i slag efter Påske.

Der er noget galt i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce