Bak op om mindretallene


Bak op om mindretallene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Sønderborg. 

Læserbrev: Det dansk-tyske grænseland er kendt og anerkendt rundt om i verden for den måde, som mindretal og flertal lever sammen på - i fredelig sameksistens og med gensidig respekt og tolerance. Det er noget vi kan være stolte af, og som vi skal værne om og passe på. For sådan er det langt fra alle steder.

Flere steder i Europa ser vi eksempler på, hvordan beskyttelsen af egne mindretal i nabolande igen og igen har ført til konflikt og krig. Eksempler er krigen på Balkan i 90'erne og besættelsen af Krim og krigen i Østukraine i de seneste år.

Derfor har den europæiske organisation for nationale mindretal (FUEN) taget et borgerinitiativ, der skal forbedre beskyttelsen af nationale mindretal i hele Europa.

Konkret vil et borgerinitiativ pålægge EU Kommissionen at styrke beskyttelsen af nationale mindretal. Det sker dog kun, hvis der inden den 3. april 2018 er indsamlet en million underskrifter, heraf cirka 10.000 i Danmark.

For det tyske mindretal her i Sønderjylland vil nye EU regler og initiativer sandsynligvis ikke have den store betydning. Men ved at støtte initiativet bakker vi op om de mange andre mindretal, som ikke oplever den anerkendelse og respekt, som er tilfældet i vores grænseregion.

Vi anbefaler, at man støtter initiativet, der hedder Minority SafePack. Det kan vi gøre ved at skrive under.

Bak op om mindretallene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce