Udvalget arbejder


Udvalget arbejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Rene Aalling Jensen, medlem af Alternativet, mener, at social- og sundhedsudvalgets skulle lægge sig mere i selen over i forhold til at bekæmpe børnefattigdom, end ikke være så glad for sin nye pulje til udsatte børn.

Jeg er enig i, at vi skal bekæmpe børnefattigdom, og det glæder mig, at Danmarks Statistik i ubemærkethed har genindført en fattigdomsgrænse, så vi kan forholde os til tallene - og gøre noget ved fattigdom. Det bliver nu synligt for alle politikere, at de kan vælge at handle på tallene eller undlade at gøre noget.

I Kolding har social- og sundhedsudvalget faktisk valgt at handle. Og jeg tror, at Rene Aalling Jensen overser, at social- og sundhedsudvalget ikke bare har hjemmel - og dermed lov til - at udbetale penge til fattige familier, selvom vi måske gerne ville. Vi har taget de lovlige midler i brug, vi kan, fx er det allerede muligt at få gratis kontingent, så kan man være en del af en fritidsaktivitet. Det er selv samme paragraf, vi har brugt i forhold til at lave puljen, fordi vi vælger at se en børnefødselsdag eller en blå mandag som en fritidsaktivitet. Jeg har faktisk ikke hørt om andre kommuner, som har gjort det samme, og om end det er et lille skridt, så er det også et vigtigt skridt, i forhold til at skabe en mulighed for at fattige familier også kan bevare nogle relationer til deres klassekammerater, hvor de måske ellers ville "melde sig ud".

Udvalget arbejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce