Teknologivitaminer til skolen


Teknologivitaminer til skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Vi har i visionen for fremtidens folkeskole sat Computational Thinking (it og teknologi) på dagsordenen.Hvis eleverne skal kunne forstå den omgivende teknologiske og digitale verden - skal de forstå teknologiens DNA og få "hands on" erfaring.

Vi skal derfor sikre, at alle børn og skoler får mere teknologi ind som en integreret del af undervisningen på tværs af fagene.

Men der er udfordringer. 1. Kompetenceløft og lyst: Mange lærere ikke har "Computational Thinking" i skoletasken. Det kræver tid og uddannelse. 2. Ud med udstyret: Pædagogisk center har alt fra Lego Mindstorm til mariehøns, der kan programmeres med få klik. Hvordan bliver tilgængeligt for flere? 3. Mod og mening: Vi har fx netop i Kolding været værter ved First LEGO League. Det var kun få skoler fra Kolding, der var med. Hvordan får vi flere med? 4. Fælles fokus: Vi bør få en fælles strategi for, hvordan vi bedst kan sikre, at vi investerer i det rigtige og bruger det effektivt - så vi ikke hovedløst klatter penge væk på mode luner. 5. Det koster. Vi skal sætte penge af til teknologi og prioritere, hvor vi skal være i front, og hvor vi skal have "digitale frizoner og frikvarter"?

Vi bør nedsætte en digital task force med skolefolk, erhvervsliv, uddannelser og elever. Så visionen kan blive til virkelighed. Hvis vi ikke går foran ... er vi allerede bagud.

Teknologivitaminer til skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce