Storm over havnen


Storm over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Nu må der ses fremad. Beslutningen om havnens nedlæggelse er taget, realiteterne banker på. Konsekvenserne er ikke klargjort.

- Til erhvervene og deres organisationer : Begynd nu med en prøvesag. Find det første firma med den korteste rest-lejetid. Tydeliggør sagsgangen og beregn erstatningen ud fra lejekontraktens ordlyd, både for nedbrydning og genetablering, i og udenfor kommunen. Udfør derefter en samlet vurdering for alle virksomheder. Også for landbruget, som skal finde andre veje på land for at komme til vand.

- Til kommunens forvaltning: Beskriv den praktiske udvikling på den store, mangeårige byggeplads med "støj og møg". Hvem skal stå for nedbrydning af bygninger og anlæg, evt. jf. lejekontrakterne. Beskriv etaperne i hele processen, hvis alle udnytter deres ret til at forblive indtil lejekontraktens udløb. Beskriv en "gradvis" afvikling af terrorsikringen. Beskriv om bassinerne skal fyldes op eller bevares. Beskriv omlægningerne af trafikken og hensigten hermed, herunder om køerne på Jens Holmvej bliver kortere. Prøv at forudsige risikoen for konflikter og retssager. Udfør derefter en samlet prognose over den milliarder-store kommunale udgift, før indtægterne ved grundsalg efterhånden kommer ind. Regnes der med balance i regnskabet, når processen er slut om måske 30 år.

- Til bygherrerne: Hvad siger de aktuelle investorer, som den lokale Karsten Stender, om interessen i at starte byggeri og prøve på at sælge dyre boliger på denne 25-årige byggeplads. Stoler I overhovedet på Kolding Kommunes evner til at håndtere så stor en sag.

Og mon ikke visse politikere burde selvransage deres rolle i dette historiske forløb og borgerne overveje deres stemme ved næste valg.

Storm over havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce