Skamlingsbanken får støtte


Skamlingsbanken får støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Regionsrådet for Syddanmark har netop bevilget 1 mio. kr. til formidling på Skamlingsbanken. Naturligvis under forudsætning af, at fredningssagen, som kører i øjeblikket, går i orden.

Kolding Kommune har lavet et meget interessant projekt, som skal formidle Skamlingsbankens natur- og kulturhistorie. Det nye "formidlingskoncept" er en del af en større revitalisering af det 100 ha store landskabsområde.

Det Region Syddanmark støtter er konceptet "Natur og stemmer der samler", der skal være i det kommende besøgscenter. Udstillingstemaerne "Dansk til debat" - om sprogtesterne og brugen og udviklingen af det danske sprog - og "Talens Kraft" - om ildsjælenes stemmer gennem tiden. Disse temaer skal udfoldes i form af historiske film og billeder, nye småfilm, lydklip, tekst og leg.

I landskabet kommer skattejagten "Stemmeslugeren ", som er såkaldt legende formidling, hvor den besøgende på en skattejagt skal indsamle stemmer og opnå flertal. "Fortidens stemme" som er opsatte formidlingsstandere / opholdssteder ved monumenterne med en kort skriftlig formidling af talernes historie og hovedbudskaber, mens en app kan sætte lyd til talerne.

Det glæder mig, at det er et enstemmigt Regionsråd, der bakker op om projektet på Skamling, med det flotte beløb. For mig at se, er der meget store muligheder i udviklingen af Skamling og formidlingen af den særdeles vigtige del af vores kultur og historie og selvfølgelig den skønne natur.

Skamlingsbanken har potentialet til at blive et attraktivt nationalt udflugtsmål, langt mere end i dag, men det skal ske i respekt for historie og naturen og så skal formidlingen være moderne og interessant for alle aldre. Det er nu godt på vej.

Skamlingsbanken får støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce