Skån Bypark Øst for eksklusivt byggeri


Skån Bypark Øst for eksklusivt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Som nære naboer til Bypark Øst har vi fulgt debatten om området i den sidste håndfuld år, og hvor debatten har handlet om, hvordan vi borgere på den ene side kan bruge naturen som ophold, inspiration og som information, og på den anden side kan få et indblik i, hvordan klimatilpasningen vil præge området i en nær fremtid.

Vendinger som f. eks. "stenbanke, mulighed for at røre vandet", "afprøvning af innovative byrumsmøbler", "bylivskasser for beboere", "muligheder for midlertidige udstillinger" og "dæk tæt på vandspejl", alle udtryk taget fra områdets forrige plantegning, emmer jo af atmosfære, hygge og en kreativ indføring i nutidens havekultur med at opleve bynatur. Når området en gang står færdigt, kan vi alle formodentlig se frem til en noget nær paradisisk perle, hvor stilheden indgår i helheden, midt i byens pulserende rytme.

Så langt, så godt. Men søreme om så ikke en gruppe bygherrer finder på at bygge 60 eksklusive boliger på området? Bum. Jeg har prøvet at skridte området af, og det svarer cirka til en sjettedel. Ovenpå finanskrisen er det som om, byggerier ikke kan få nok med at bygge her, der og allevegne.

I forvejen ved vi, at området i Bypark Øst i regnvejrsperioder er fyldt med vand, ligesom vi er bekendte med forureningsfaktoren, idet det gamle Gori i tidernes morgen lå oppe i det ene hjørne af grunden.

Når vi har talt med klimamedarbejdere siger de, at området nærmest er som sphagnum, underforstået, at det er en utaknemlig opgave at bygge noget derinde.

Så kære bygherrer, hvis der var en mulighed for, at I ikke vil forplumre området med al Jeres byggeri, så kunne der være en chance for, at naturen kunne få den plads, den har behov for og fortsat kunne leve efter sine egne præmisser, og hvor byggeripladsen i stedet kunne bruges til information om fremtidens klimaforhold.

Skån Bypark Øst for eksklusivt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce