SF: En god start i livet


SF: En god start i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Holmer, (SF) spidskandidat til byrådsvalget, Skovbogade 8, Kolding
Billede
Debat Kolding. 

Læserbrev: Lokalområdets daginstitution skal være førstevalget, men i Kolding Kommune mangler der 200 vuggestuepladser, hvis forældrenes ønsker om institutionsplads skal efterkommes.  Jeg vil give forældrene reelt frit valg mellem dagpleje og vuggestue. Det kræver, at antallet af institutionspladser hæves. Vi vil hæve kvaliteten af arbejdet i institutionerne ved at arbejde for at øge antallet af pædagoger til 80 pct. Det kan blandt ske ved at opgradere PAU-ansatte og medhjælpere.

Folkeskolen er førstevalget: Lokalområdets folkeskole skal være førstevalget. Det kræver færre børn i klasserne, kortere skoledage og mere forberedelsestid til lærerne - samt at der udbygges i relevante områder, så forældre ikke nødtvungent vælger privatskolerne, fordi der ikke er plads på den lokale folkeskole. Samtidig ønsker vi profilskoler på de skoler, hvor elevtilstrømningen er svigtende, fx med linjer med app-design, konstruktion eller dyrehold.

Lige muligheder for alle børn: Vægten af forældrenes pengepung eller deres sociale forudsætninger skal ikke bestemme barnets fremtid. Jeg vil arbejde for at afbøde konsekvenserne af uligheden f.eks. ved at kæmpe for et gratis og sundt måltid i skoler og institution - vi ved, at det betyder noget for børns læring, og at ikke alle får morgenmad eller madpakke med.

En tidlig indsats for udsatte børn: Den tidlige indsats er den bedste, derfor skal samarbejdet mellem pædagoger og forældre have bedre betingelser. Børn i gråzoner skal have de rette tilbud, uanset om de har en diagnose eller ej.  Inklusion er ikke for enhver pris, og vi skal fastholde kommunens specialtilbud både for daginstitutionsbørn og skoleelever.

SF: En god start i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce