Nej til besparelser på specialområdet


Nej til besparelser på specialområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Holmer (SF), medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Skovbogade 8, Kolding
Billede
Debat Kolding. 

Læserbrev: Under stor ståhej lykkedes det SF ved sidste års budget at øremærke fem millioner kroner til specialområdet. Vi var dengang klar over, at det ikke var nok penge, men det var en klar forbedring i forhold til de besparelser, der lå på bordet, ligesom det også var det mulige i en kommune med et massivt blåt flertal.

Vi håbede til det sidste, at resten af beløbet kunne findes. Men det håb blev slukket på det seneste udvalgsmøde i børne-og uddannelsesudvalget, hvor vi ikke kunne nå til enighed om at trække de sidste besparelser på 3,8 mio. kr. på specialskoleområdet tilbage. Det lykkedes ikke fordi Venstre stemte imod.

Konsekvenserne af den beslutning er, at det på lang sigt kommer til at koste kommunekassen dyrt. Først og fremmest sendes noget af regningen for besparelserne blot videre til fx til socialområdet. Men dernæst kommer de til at ramme nogle familier urimelig hårdt. Følgende bliver eksempelvis sparet væk: Tilbuddet om morgenåbning og eftermiddagstilbud på Specialcenter Bramdrup, Karen Blixen Skolen og Marielundskolen lukkes, klubtilbuddet på Specialcenter Bramdrup, Marielundskolen, ligesom Karen Blixen Skolen og Specialcenter Vonsild lukkes.

Således bliver klubtilbuddet tirsdag og torsdag aften for elever med meget store psykiske og fysiske handicaps på Specialcenter i Vonsild sparet væk. Eleverne mister dermed muligheden for klubtilbud som andre unge har mulighed for. Familierne er i forvejen pressede, fordi deres børn har det svært, men lige nu har de dog to dage om ugen, hvor de kan bruge ekstra tid om aftenen på deres øvrige børn.

Som SF'er synes jeg, at strategierne om "Borgerens centrum" og tænkning på tværs af forvaltningerne er svære at få øje på i denne sag. Jeg har dog stadig et oprigtigt og spinkelt håb om at Venstre med sine 13 mandater og dermed sit flertal kommer til fornuft, når sagen kommer i byrådet. Der er så meget på spil, hvis vi ikke skal gøre unødig skade på børn og familier, der i forvejen har nok at kæmpe med.

Nej til besparelser på specialområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce