Landbruget har ikke frit spil


Landbruget har ikke frit spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

I et læserbrev i sidste uges JV, om en ny "kæmpe gylletank" ved Christiansfeld, fremkom en række påstande, som jeg gerne på erhvervets vegne vil give et par ord med på vejen.

Jeg vil ikke kommentere den aktuelle sag. Men det er ikke korrekt, at landbruget uden videre "bare" kan opføre landbrugsbygninger uden godkendelse. Opfattelsen af, at landbruget nærmest har "frit spil" er ganske enkelt forkert.

Det er korrekt at en regelforenkling har medført at visse typer af enklere byggerier, som fx gylletanke og ensilagesiloer, i nogle tilfælde ikke længere skal igennem en stor sagsbehandling. Men det forudsætter, at en række krav på forhånd er opfyldte, eksempelvist at div. afstandskrav er overholdt, og at tanken eller siloen placeres tæt ved eksisterende bygninger mv.

Og så er en gylletak altså ikke som det fremføres "10 meter høj", men max. 2,5-3 meter høj. Er der naboer nærheden, så er der for at minimere lugtgener mv krav om overdækning med telt, som i spidsen kan være op til 8-10 meter høj.

Det fremføres også at læhegn og diger forsvinder i "stor stil". Og ja, landbrugets marker bliver større. Men når det gælder digerne, så er ganske mange af disse beskyttede, og må ikke må sløjfes. Dette skal selvfølgelig respekteres. Men faktisk er der de senere år plantet kilometervis af nye læhegn, der bliver etableret nye vandhuller og vådområder og der plantes nye skove.

Landbruget har ikke frit spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce