Lad os lige slå fast


Lad os lige slå fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: En lokal renovationskonflikt har fået lokale byrødder fra Venstre og SF til at rode godt og grundigt rundt i, hvad strejkeretten er, så jeg føler mig nødsaget til lige at præcisere nogle ting, uden på nogen måde at have en holdning til den just overståede skraldekonflikt, da jeg ikke kender baggrunden.

Strejkeretten er et våben lønmodtagerne kan iværksætte ved en overenskomst fornyelse, hvis alle andre muligheder for at opnå et forhandlingsresultat er opbrugt, ligesom arbejdsgiverne kan iværksætte en lockout. Det er yderst sjældent, at der iværksættes en konflikt ifm. overenskomstfornyelser, da man forhandler sig til et resultat, og det er styrken ved den danske arbejdsmarkedsmodel. Ved en overenskomstfornyelse forpligter arbejdstager og arbejdsgiver sig til, at der er arbejdsro i overenskomstperioden, derfor vil lokale arbejdsnedlæggelser i en overenskomstperiode grundet en lokal konflikt altid ligesom i altid blive kendt overenskomststridig i Arbejdsretten, og lønmodtagerne vil blive pålagt en bod, lige meget hvor berettiget man kan synes, at den lokale konflikt er.

Så strejkevåbnet er forbeholdt hovedorganisationerne i en overenskomstforhandling, og kan aldrig lovligt bruges i en lokal arbejdsnedlæggelse.

Lad os lige slå fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce