Koldings økonomi


Koldings økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Koldings borgere står i en kedelig situation: Enten mærkbare besparelser og eller skatteforhøjelse.

Skattesystemer er så viseligt indrettet, at hvis man i en kommune kommer over skatteloftet på 52,05 %, så refunderer staten det beløb, der opkræves ud over skatteloftet, så topskatteydere max kommer til at betale 52,05 % i skat. I 2017 var borgerne i Kolding i netop den situation, medens vi i 2018 er på det max niveau, hvor staten lige præcis ikke skal refundere noget.

Hvad sker der så, hvis kommunen i 2019 hæver kommuneskatten. Ja, så kommer topskatteydere ikke til at mærke en skatteforhøjelse, hvorimod alle øvrige borgere kommer til at betale mere i skat. Det er vist godt for byrådsmedlemmerne, at vi ikke står over for et kommunalvalg.

Alternativet til en skatteforhøjelse er dermed besparelser. De fleste af de besparelse, der har været nævnt, er ubehagelige for borgerne. Er der ikke andre muligheder?

For det samlede byråd måtte det være nærliggende at skrinlægge Marina City projektet. Det er et projekt til en halv milliard kroner. Kommunen regner ganske vist med salg af byggegrunde og optagelse af store lån; men hvor realistisk er det, når man vil lægge boliger tæt på en industrihavn og en lystbådehavn, der stiller sig skeptisk over for støvgener fra havnen? Min anbefaling er derfor, at projektet droppes hurtigst muligt.

Kommunen har ønsker om opførelse af et nyt superrådhus. Hvis de vurderinger, der er foretaget af kommunens nuværende bygninger, holder stik, vil det, som foreslået af andre, være en god idé at samle superrådhuset på arealerne ved TV SYD. Dér er rigelig plads, og kommunen ejer allerede grunden, som er betalt.

Koldings økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce