Kæmpe gylletank på Torningvej


Kæmpe gylletank på Torningvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Jeg var ude at cykle forleden aften i dette skønne sommervejr. Da jeg nærmede mig Torning, lå der kæmpe jordstakke overalt. Jeg tænkte straks: Åh nej - er der nu blevet fjernet flere læhegn og diger.

Nu har jeg fundet ud af, at der skal bygges en kæmpe gylletank på over 5000 kubik meter. Man kan slet ikke forestille sig, hvor stort det bliver. Selve fundamentet er støbt - jeg var chokeret over dets størrelse.

Min første tanke var: Godt jeg ikke bor i Torning. Senere er jeg blevet nysgerrig over, hvordan det kan lade sig gøre at bygge den lige der.

Dette kæmpe byggeri kræver ingen byggetilladelse eller landzonetilladelse. Ja, I læste rigtigt. Først tror man, at det er en fejl - MEN nej. Ikke når det drejer sig om byggeri i landbruget. Loven blev åbenbart lavet om i 2017, og den er vist faldet lige ned mellem 2 stole.

Loven om hvor meget jord en enkelt person må eje, er jo også lavet om. Det Danske Landbrug bliver bare større og større. Når man kører i området er der blevet fjernet læhegn og diger i stor stil. Markerne bliver større og større. De naturlige leve/bosteder for fugle, padder og andet småkravl forsvinder. Hvad mon det kommer til at betyde på længere sigt?

Man kan næsten ikke lade være med at tænke: Når bare alt er stort nok, kan alt lade sig gøre.

Nu håber jeg, at Kolding Kommune vil henvende sig til rette sted for at gøre opmærksom på ovenstående omkring gyllebeholderen. Om det er Erhvervsstyrelsen eller et andet ministerium, for det kan jo ikke være os almindelige borgere, der skal gøre dette. MEN noget skal der jo gøres for at lave loven om. For Torning er det desværre for sent.

Jeg har læst, at gylletanken bliver 10 meter høj. Hvis det er rigtigt, er det jo lige før, at Christiansfeld ikke bliver kendt for sin kulturarv, men for en gylletank.

Kæmpe gylletank på Torningvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce