Grundlovsdag, nationaldag og Skamlingsbanken


Grundlovsdag, nationaldag og Skamlingsbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Indfør at grundlovsdag fra 5. juni 2019 også er Danmarks Nationaldag. 170 året for Grundloven i 1849 er en perfekt lejlighed til det.

Danmark har ingen officiel nationaldag, en nationaldag er betydningsfuld for en nation.

Grundlovsdag har sin oprindelse i forfatningskampen i 1800 tallet og gav anledning til en grundlov for den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Politiske partier og folkelige organisationer i Danmark fejrer og markerer dagen på forskellig vis.

Vi har en valdemarsdag, der er flagets dag på grund af sagnet om dannebrog, der faldt ned fra himlen, men vi har ingen nationaldag.

Ved også at gøre grundlovsdag til nationaldag for Danmark kunne Skamlingsbanken være et naturligt samling og mødested med reference til stedets historiske begivenheder som folkefester, folkemøder fra 1843 - 1859 og juni 1945 i anledning af Danmarks befrielse. Stedet afholder opera.

Skamlingsbanken er ikke blot et smukt udsigtspunkt, den fortæller også danmarkshistorie og hvilken betydning folkeoplysning, sprog, folkehøjskolen, Grundtvig med fl. har i et demokratisk samfund efter en nordisk forfatnings model, som mange ude i den globale verden beundrer os for og har stor respekt for.

Skamlingsbanken og Danmarks nationaldag og grundlovsdag den 5. juni vil være er et godt fundament, samlingssted og udgangspunkt for en folkelig tradition den 5. juni. Folketinget med formand kunne i sagens natur være primær hovedtaler ved grundlovsfesten.

Afholdelsen af grundlovsfesten og nationaldag 5. juni på Skamlingsbanken er realistisk. Lad os nu som før holde folkelige møder på Skamlingsbanken med hensigt på Danmark og det danske folk.

Skamlingsbanken gennemgår en stor renovering, hvor der er taget hensyn til historie og natur. Koldings borgmester Jørn Pedersen gør en stor indsats og talsmand for at Skamlingsbanken kan benyttes til folkemøder.

Kolding er dermed på forkant med en kommende grundlovs- og nationaldagsfest den 5. juni 2019.

Grundlovsdag, nationaldag og Skamlingsbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce