En væsentlig beslutning for Kolding


En væsentlig beslutning for Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Beslutning om lukning af havnen og beslutningsprocessen er perfekt. Det bliver nok en af de helt store og væsentlige beslutninger for Kolding bys udvikling.

En lille parallel betragtning. København var i forfald, lidt ligesom Kolding i dag, op til ca. år 1989. Den såkaldte hjemfaldspligt, jorden i København kunne ikke købes, men kun lejes, hvilket medførte, at forsikringsselskaber, større virksomheder, banker, pensionsselskaber m.m. ikke byggede i København, men i Ballerup. Københavns daværende dygtige socialdemokratiske borgmester Kramer Mikkelsen ændrede pludselig, fra en dag til en anden, hjemfaldspligten, nu kunne jorden i København købes. Det blev starten på investeringer på Københavns Havnefront og mere velstand i København. Samtidig blev de støjende og svinende havneaktiviteter nedlagt. København skulle udvikles. Det var godt politisk håndværk af Kramer Mikkelsen, at få annulleret hjemfaldspligten. I dag føler jeg lidt, det samme er sket i Kolding. Kolding drejes nu i meget positiv retning af vores byråd under ledelse af vores borgmester Jørn Pedersen. København blussede op, velstanden steg og byen blev attraktiv at bo i. Sådan vil det gå Kolding nu.

Det er aktiviteter, der giver beskæftigelse, indkomst, nye borgere og virksomheder, flere skatter o.s.v. og dermed velstand. Nationaløkonomerne taler om den såkaldte multiplikations virkning, den primære aktivitet afleder flere sekundære.

Kolding Erhvervshavn har selv accelereret denne udvikling. Med havnens tiltagende svinende og støjende adfærd, uden at tage hensyn til det samfund, som havnen er en del af, har erhvervshavnen ikke levet op til sit samfundsansvar. Samfundet vil ikke have støjende og svinende virksomheder i bynære områder, rygende skorstene uden filter, kemiaffald i naturen ect. Virksomhederne skal opføre sig ordentligt.

En væsentlig beslutning for Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce