Chokbølger i havnen


Chokbølger i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Kolding. 

Læserbrev: Nu lægger byrådet op til den næste store, langvarige, kostbare, usikre byudvikling, som gør op med fjordbyens egenart.

Følger byrådet tidens trend med store byggeklodser ved vandet? Gå en tur i Vejle og se den tætte, høje bebyggelse - eller i Åparkens bankverden. Så ses, hvad vi kan forvente.

Følger byrådet investorers ønsker med den nyligt fremlagte plan, og ser bort fra byplanlæggernes faglige indsigt?

Storcenter-borgmesteren ser kun guld og vækst i "sin største politiske aftale nogensinde". Er dette erhvervsvenlig politik.

Har byrådet fuldt overblik over økonomien i at forvise havnens virksomheder fra byen. Hvad siger Fredericia, som også udvikler boligby på deres havn.

Og i omkostningen ved en stor trafikomlægning med en borgmester tunnel. Husker nogen planen om at føre trafikken på en bro over havnen. Den blev hurtigt glemt.

Bare nedrivning og byggemodning er mange gange større, end da man nedrev midtbyens gamle kvarter og skabte Bredgadepladsen - også en byggeplads uden respekt for byens egenart.

Er der fuldt klarhed over Koldingegnens erhvervsinteresser i en havn, herunder landbruget. Og hvad med det store perspektiv i fremtiden med mere søtransport og mindre lastvognstrafik på motorvejene.

En positiv virkning er allerede ved denne offentliggørelse, at Marina City projektet mister sine investorer, og bliver til det, den bør være - en marina.

I 2005 blev afholdt en arkitektkonkurrence for området syd for åen. Kun én af otte deltagere dristede sig til at gå videre end programmet tillod nord for åen, hvilket var det mest fremsynede. Jeg bidrog selv med min beskedne vision.

Dengang ville byrådet ikke inddrage bare halvdelen af området mellem havn og å. Nu vil man inddrage det hele.

Ja .... tiderne skifter. Politikere bliver udskiftet.

Chokbølger i havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce