Visionsløst og bagstræberisk


Visionsløst og bagstræberisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: Som borger og erhvervsdrivende i Haderslev Kommune er det forstemmende at opleve de visionsløse toner, der kommer fra både politisk hold og sågar Provas' egen bestyrelse om at spare mest muligt på etableringen af den nye genbrugsplads på Knavvej. Ifølge næstformanden er en genbrugsplads nemlig primært et sted, hvor borgerne nemt og hurtigt skal kunne komme af med deres affald.

Det er en forældet og bagstræberisk tankegang i forhold til de vækstmuligheder, der findes for det private erhvervsliv netop inden for genbrug og genanvendelse - også kaldet cirkulær økonomi. Ifølge Folketingets tværpolitiske netværk for FN's verdensmål vil innovation inden for genbrug og genanvendelse på verdensplan skabe op til 380 millioner nye jobs til en værdi af 75.000 milliarder kroner. Og med det teknologiske niveau, vi har i Danmark, ligger vi godt til at kunne tage en stor bid af den kage.

I Haderslev Kommune får vi dog ingen, så længe visionsløsheden nærer den manglende vilje til at investere i fremtidens arbejdspladser. Det kræver nemlig en genbrugsplads, der er meget mere end en genbrugsplads. Det kræver et center, der kan inspirere, drive og skabe partnerskaber med private virksomheder, som kan levere nye, teknologiske løsninger på området.

Vi ligger allerede og tøffer i nødsporet. Senest har Randers Kommune investeret kræfter i et samarbejde med en privat virksomhed, der nu er i stand til at vaske og genanvende snavset plastfolie fra madvarer. Det har indtil videre skabt ti nye arbejdspladser i kommunen, og det er først lige startet. Virksomheden har 97 andre danske kommuner at sælge løsningen til - og derefter resten af verden.

Vi har i Haderslev Kommune mange virksomheder, der med stor fornøjelse ville kaste sig over udfordringerne inden for genbrug og genanvendelse, lige som vi har et erhvervsråd, der sætter iværksætteri højt på dagsordenen. Vi mangler bare nogle politikere og en bestyrelse, der ikke lever i forrige århundrede, men tør have visionerne. Affald er ikke noget, vi skal af med. Det er noget, vi skal tjene penge på!

Visionsløst og bagstræberisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce