Vindmøller er fremtiden


Vindmøller er fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Der har været drøftet vindmøller i Kastrup Tiset Enge i mange år.

I oktober 2017 blev der lavet et stort kompromis i byrådet, hvor der blev aftalt, at der kan opsættes 17 nye møller på 130 meter højde til vingespidsen, når de gamle nedtages. Det blev også aftalt en afstand på 10 gange højden i afstand til naboerne.

Reelt var der et flertal i byrådet for at vedtage 25 møller, der kunne være sat op i 2018, men for at få et bredt forlig, blev det til de 17! Alle undtagen de radikale stemte for! De radikale ønskede flere møller, ligesom Enhedslisten.

De 17 gamle møller er snart udtjente, og deres restlevetid er kun 3-7 år, så de skal snart tages ned pga. ælde. Og de 3-4 af de 17 møller står i øvrigt i Tønder kommune!

Nu har en pensionskasse valgt at følge op på byrådets og Folketingets beslutning om flere landmøller. Begge steder med alle partiers opbakning.

I praksis er det lidt skævt overfor de sidste par husstande at overholde afstandskrav på 10 x møllehøjden. Og hvis dem, der ejer de gamle møller ved, at de skal tages ned, før de nye kommer op, så stiger prisen væsentligt - trods de snart skal ned alligevel.

Det sidste forslag fra pensionskassen lever op til ånden i de krav, byrådet og folketinget har vedtaget.

Enhver forsinkelse eller tvivl om godkendelsen er derfor brud på det forlig, byrådet har vedtaget i 2017. Lad os nu få de vindmøller op til glæde for klimaet og fuglelivet i området.

Vindmøller er fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce