Sommermusik på stort orgel.


Sommermusik på stort orgel.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Dette års fredagskoncerter i Haderslev Domkirke lakker mod enden. Der resterer to koncerter, og så er det slut for denne gang. Mange trofaste koncertgængere kan sende en venlig tanke til tidligere domorganist Svend Prip, som i 1978, altså for 40 år siden, tog initiativet til "En halv times god musik" i domkirken. Siden da har fredagene i juli og august budt på de gratis koncerter, og lokale, såvel som fremmede, har kunnet/kan glæde sig over stor musik på et stort instrument.

Gennem årene har de lokale orgelspillere præsenteret deres kunnen, og de har haft, og har, selskab af dygtige orgelspillere fra andre danske kirker og fra udenlandske kirker. Koncerterne præsenterer gammel og ny kirkemusik, og koncertgængerne får dermed et indblik i flere hundrede års kirkemusik, og hver koncert er en enestående oplevelse.

Domorganist Henrik Skærbæk Jespersen viderefører den sommertradition, som Svend Prip startede. Og tak for det.

Tilbage står at håbe, at der også fremover kan skaffes midler til disse kvalitetskoncerter på det store orgel fra Marcussen og Søn, Aabenraa. Det betydelige instrument er af en sådan kvalitet, at orgelspillere fra nær og fjern henvender sig med tilbud om at give en koncert på orglet.

Her har Haderslev altså en påskønnelsesværdig attraktion.

Sommermusik på stort orgel.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce