Skinnecykler - en god ide.


Skinnecykler - en god ide.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: Efter al jernbanesnakken fik jeg den idé, at hvorfor ikke indsætte skinnecykler fra Simmerstedvej til bystationen og omvendt. Man kører så ensrettet til bystationen om formiddagen, og om eftermiddagen køres der den anden vej. Ved bystationen udstationeres x-antal bycykler, som kan lånes og sættes på plads igen efter endt brug til byærinder.

Skinnecyklerne laves i et nyt design - letvægtscykel, som er let at "håndtere", og som egner sig til persontransport med enkelte indkøbsvarer og evt. et barn i kurven. Hermed er cykelstiproblemet løst og for de penge, som det ellers ville koste at etablere en ny "super cykelsti", kan denne alternative løsning let financieres, således at det bliver gratis, både at køre på skinnecykel og låne bycykler. Kommunen skal endvidere investere i både banecykler og bycykler. Derudover skal der selvfølgelig laves de nødvendige faciliteter - til henstilling af henholdsvis skinnecykler og bycykler. Kommunen afholder alle udgifter, men sparer stort på dette projekt. Og så er og bliver dette projekt et hit og til stor fornøjelse for både børn og voksne, byen og handlen samt turismen. Haderslev kommer på landkortet for noget helt unikt og klimavenligt.

Men vigtigst er, at vi får lov til at beholde Haderslev-Vojens banen på sin fulde strækning, og der fortsat er muligheder for en fremtidig fast jernbaneforbindelse til Vojens og eventuelt Gram. Cyklistforbundet (lokalt) får sin cykelsti - en win-win situation for begge parter. Med den sidste nyhed om industrikvarterene i Vojens og deres forbundenhed med de tilbageværende intakte sidespor, åbner der sig helt nye muligheder for jernbanen og godstransport. Altså, en forkert beslutning kan gøres om, og hele projektet kræver nok en finjustering.

Skinnecykler - en god ide.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce