Opfordring til regeringen:


Opfordring til regeringen:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Fjern service- og anlægsrammen

Regeringens bundne opgave med at få vedtaget en ny udligningsreform for kommunerne faldt til jorden. Dermed må kommunerne fortsat affinde sig med en uretfærdig udligningsordning. At den ikke udligner retfærdigt, er i hvert fald en udbredt opfattelse - også i regeringen. Det var også baggrunden for, at de ønskede at gennemføre en udligningsreform.

Regeringen kunne altså ikke opfylde deres eget ønske. Derfor skylder den også kommunerne noget. Jeg foreslår, at regeringen kan betale noget af denne gæld til kommunerne ved at fjerne service- og anlægsrammen for kommunerne - f.eks. i første omgang for 2018 og 2019.

Mange kommuner har store kassebeholdninger, som de meget gerne vil bruge til at forbedre serviceniveauet for kommunens borgere, men regeringens loft over, hvad kommunerne må bruge af penge på service og anlæg forhindrer dem i at gøre det.

Haderslev Kommune ligger bevisligt i den lave ende i forhold til serviceniveau på ældreområdet og skole- og daginstitutionsområdet. Vi har altså god grund til at få hævet serviceniveauet, så vores borgere får samme service som borgere i flertallet af landets kommuner får.

Vores kassebeholdning tillader, at vi bruger flere penge på at løfte serviceniveauet en smule. Derfor kære regering: I skylder noget - giv os i det mindste lov til selv at bestemme over vores egne penge. Det er vi godt i stand til at gøre på ansvarlig vis. Fjern jeres kontrol i form af serviceramme og anlægsloft. Vis kommunerne den tillid, som de gang på gang har bevist, at de godt kan forvalte.

Opfordring til regeringen:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce