Nu er nok nok


Nu er nok nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: På byrådsmødet tirsdag aften behandlede vi et punkt om Haderslev Kommunes økonomiske politik 2018-2021.

Jeg stemte nej!

Det er en politik, som jeg ikke kan eller vil lægge navn til. Der er særlig 3 forhold, som jeg har ligget søvnløs over. Det skyldes de konsekvenser den politik vil få, for de handicappede, for psykiatrien og for ældre borgere i vores kommune.

I politikken står der: Kommunens andel af servicerammen på drift overholdes.

Der meddeles kun tillægsbevillinger, hvis der er plads i servicerammen på drift. Der skal fortsat anvises finansieringer inden for den decentrale model til tillægsbevillinger.

Nu er det bare sådan, at Haderslev kommunes serviceramme ligger under landsgennemsnit, og også under gennemsnittet både i Syd-danske kommuner og i de kommuner vi normalt sammenligner os med.

Hvis vi har et uændret aktivitetsniveau, har Voksenudvalget en udfordring på ca. 19 mio. kr. Vi kan ikke spare mere på området. Vi er ligeledes presset i forhold til psykiatri med en stigning i tilgang siden januar. Vi får flere ældre samtidig med, at sygehusene sender borgerne tidligere hjem, og flere opgaver lander på kommunens bord. Pengene følger ikke med.

Hvis jeg på byrådsmødet havde stemt for den økonomiske politik: at jeg skal overholde servicerammen på drift, og der ikke må gives tillægsbevillinger, så er der kun besparelser tilbage. Og da vi ligger under gennemsnittet med vores service, hverken kan eller vil jeg spare yderligere.

Årets økonomiforhandlinger mellem regering og KL er gået i gang, og KL er gået til forhandlingerne med det klare krav til regeringen, at servicerammen skal løftes.

I Voksenudvalget kan vi ikke presse citronen mere, området trænger til et løft.

Som det er nu, kan jeg ikke stemme for Haderslevs økonomiske politik - nu er nok nok.

Nu er nok nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce