Kulturprojekt Støtte til Kunsthal 6100


Kulturprojekt Støtte til Kunsthal 6100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: I Haderslev er der et spændende kulturprojekt på vej, kaldet "Kunsthal 6100". Det er meningen, at det skal være en ikke-kommerciel kunsthal for samtidskunst, den eneste i Sønderjylland.

Et højt kunstfagligt ambitionsniveau skal kombineres med solid lokal forankring, frivillighed og reelt medejerskab.

I projektperioden (2019-2021) skal 4 samtidskunstnere udstille i Kunsthal 6100. Alle 4 skal opholde sig i Haderslev i researchperioder, og deres udstillinger kommer til at tage udgangspunkt i den sønderjyske identitet og arbejde med den lokale forankring. Dermed skabes udstillingsoplevelser, som er specifikt knyttet til den sønderjyske region, men har relevans både nationalt og internationalt.

Kunsthal 6100 overtager bygningerne i september 2019. Det er målsætningen, at den skal gøres til en permanent kunstinstitution. Statens Kunstfond har bidraget med 500.000 til projektet, og der søges andre fonde til restfinansiering. Nu har Regionsrådet for Syddanmark også bidraget med 150.000 kr.

Ønsket er, at øge Haderslevs attraktivitet, bl.a. for tilflytning. Gøre kunst relevant, nærværende og tilgængelig.

Jeg er imponeret af nytænkningen i initiativet og af, at der allerede er etableret en stor samarbejdsflade med bl.a. uddannelsesinstitutioner, teatre, kunstakademi osv. Derudover er der mange frivillige.

Jeg håber, at både Statens Kunstfonds og Regionsrådets "blåstempling" og opbakning vil bidrage til, at det gode projekt kan opnå den nødvendige finansiering og opbakning bl.a. fra fonde.

Held og lykke med Kunsthal 6100, det skal nok blive et meget positivt aktiv for Haderslev.

Kulturprojekt Støtte til Kunsthal 6100

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce