Klemte børn i almenområdet


Klemte børn i almenområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: I Danmark skal der være en skole for alle. De fleste går på en almen folkeskole, andre på en specialskole. Følger man debatten, handler den ofte om de dygtigste børn eller om børn med særlige udfordringer.

Der er dog en gruppe børn, hvis sag sjældent bliver talt. Det er de børn, der hører til i almenområdet, men har svært ved at passe ind. Det kan være de stille børn, der har det svært med larm. Det kan også være børn, der er urolige, fordi de ikke føler sig set eller hørt. Kan man kalde dem "gråzonebørn"?

Firkantet stillet op så bliver de nu ofte tilbudt en løsning med en enkelt lærer til måske 28 børn. Det er skadeligt for klassemiljøet. "Gråzonebørnene" trives selvsagt ikke. De børn, der ellers ville kunne trives i en almindelig klassesammenhæng, bliver overset. Hvis det skal fungere, så kræves det, at alle børn er skoleparate. Virkeligheden er imidlertid en anden.

Mon ikke de fleste forældre, der har børn inden for almenområdet, har tænkt: "For meget uro, de stille bliver overset, de larmende tager lærerens opmærksomhed, de flittige får ingen hjælp"?

Der er ikke noget at sige til, hvis både gråzonebørn og dem, der ellers kunne fungere i en almindelig klassesammenhæng, bliver trætte af skolen eller får skolevægring - eller at læreren bliver syg. Det har alt sammen store økonomiske og menneskelige konsekvenser.

Flere voksne på almenområdet er naturligvis løsningen. Derfor skal Haderslev Kommune have ros for, at de nu vil satse på almenområdet og de børn, der går dér allerede nu - og et los bagi for at det ikke er sket før.

Hvordan løftet skal ske, må alene være op til den enkelte skoles ledelse at vurdere. For inklusion handler ikke kun om de allersvageste eller allerstærkeste børn. Det handler også om at få det store midterfelt af både gråzonebørn og de mere skoleparate børn til at fungere sammen - dem, der går på skolerne nu! Deres sag har ingen talt, omend det netop er denne gruppe, de fleste forældre har erfaring med!

Dette er skrevet som forældre til fire, snart fem børn, der trives på en folkeskole. Det bør også nævnes, at jeg er bestyrelsesformand for Gram Skole.

Klemte børn i almenområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce