Hån mod de tørkeramte


Hån mod de tørkeramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Der er en verden til forskel på, hvordan årets tørke rammer de forskellige landmænd. Altafgørende har været jordens bonitet, valg af afgrøder og de regelsæt de forskellige produktionsformer følger.

De gode jorder, der betaler de højeste jordskatter, har haft de mindste tab. En del af dem har slet ikke haft et tab, fordi et beskedent fald i udbytterne kompenseres af færre høstomkostninger og bedre priser på halm og korn. Bringes jordskatterne i spil, er det de landmænd med de mindste eller ingen tab på grund af tørken, der får den største kompensation.

Jordskatterne er en kendt udgift og er indregnet i jordprisen, når jorden skifter ejer. Om det er retfærdigt eller ej, er et holdningsspørgsmål, men en forening for landmænd, der skal varetage også de tørkeramtes interesser, scorer selvmål ved at blande tingene sammen.

Der er masser af likviditet i banker og realkreditter - blandt andet på baggrund af bidragssatserne, der i størrelse får ejendomsskatterne til at ligne pebernødder og åbenbart ikke er uretfærdige, der kunne bringes i spil som tørkelån med statsgaranti til en fast rente på 1 % for de landmænd, der kan dokumentere et tab på mere end 20 %.

Den tørre sommer er for nogle landmænd en decideret katastrofe. Det er dumt sagt, når kolleger hævder, at det skal man kunne holde til i et liberalt erhverv, og det er tåbeligt, at landboforeningerne ikke skiller tingene ad, så et samlet folketing kan stille sig bag katastrofehjælpen.

Hån mod de tørkeramte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce