Flagdage


Flagdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Hvorfor flager kommunen, regionen ikke på flagdage? Statslige institutioner, såsom kasernen, politiet og fængslet har tradition for at flage på flagdage. Hvad er flagdage? Flagdage er, når det vedrører kongehuset, årets helligdage, samt national-historiske dage, såsom grundlovsdag, 9. april, 4. & 5. maj, m.fl..

Hvorfor flager folkeskolerne og eksamensskolerne ikke på de historiske flagdage? En visuel markering af historieundervisningen. Her bør lærerne være forberedte på spørgsmål fra eleverne (didaktiske overvejelser) og må kunne svare præcist.

Danmark har en 1000-årig tradition for monarki - derfor er det naturligt at flage på mærkedage i kongehuset.

Danmark har en 1000-årig tradition for kristendom, og helligdagene er afsat på kalenderen - derfor er det naturligt at flage på disse dage.

Private burde i større omfang markere officielle flagdage ved flaghejsning. Her går officielle flagdage forud for private markeringer af fødselsdage, m.v. (Danmarks-Samfundet: "Sådan bør man bruge Dannebrog"). Flagning er en markering af, at vi står ved vor kulturarv historisk, religiøst og politisk.

Sommertiden er, som på så mange andre områder, også her på tværs, når der flages. Nedhaling klokken 22:00/ 21:00 (ved solnedgang) i sommerperioden, hvilket er sent. Det samme fænomen, i omvendt orden, gentager sig til sankt hans, hvor bålet tændes klokken 20:00 el. 21:00/ 21:00, og det langt fra er mørkt.

Stridighederne om omkring grænseflagningen for år tilbage må ikke gentage sig her. Det må ikke blive et spørgsmål om økonomi og hænder. Ude på skolerne skal pedellen bare gøre det, som pedeller altid har gjort. Med én gang ophørte både flaghejsningen og morgensangen i folkeskolen.

Flagdage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce