En fordummende debat


En fordummende debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: På byrådsmødet i april måned var en evaluering af reformationsmarkeringen på dagsordenen. Det var et punkt, som alle byrådsmedlemmer forstod at forholde sig nøgternt og objektivt til, da det jo netop omhandlede en evaluering af selve reformationsarrangementet - det vil sige næsten alle.

For desværre kunne et medlem fra Enhedslisten ikke holde sin harme tilbage over for den person, som må siges at være protestantismen grundlægger, Martin Luther. Overfor Haderslev byråd belærte Enhedslistens medlem, at han skam havde læst om Luther, og kunne konstatere, at det var "en af de mest usympatiske slyngler, han havde støt på". Ydermere pointerede Enhedslistens medlem, at fremtrædende professorer - der blev desværre ikke nævnt nogen navne på disse - at "uden Luther havde det været meget sværere for nazisterne at lave det system som gjorde". Nuvel - disse holdninger må stå for Enhedslistens medlems egen regning, men hvis man havde gidet ulejlige sig med, hvad reformationsmarkeringen i Haderslev egentlig omhandlede, samt hvorledes den blev udført, så ville man have vidst, at Martin Luthers holdninger og udtalelser faktisk blev behandlet på en særdeles objektiv og kritisk måde.

Historiske personer, og disses udtalelser, skal altid ses i den historiske kontekst, som den er skrevet i, og som personerne har levet i. Gør man ikke det, gør man disse uret. Behandler og fordrejer man historien, som det var tilfældet under sidste byrådsmøde, så fordummer man debatten.

En fordummende debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce