En affaldsløsning helt på månen.


En affaldsløsning helt på månen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Hvad skal vi så med en ny genbrugsplads? Ja spørgsmålet er jo helt relevant. EU dikterer i en forordning; I 2025 skal 55 % af husholdningsaffaldet genanvendes. I 2030 er målet 60 % og i 2035 65 %. For første gang er der sat et mål for, hvor meget husholdningsaffald hver medlemsstat højst må deponere, dette mål er sat til 10 % i 2035. Det sætter fornuftige rammeværdier for genanvendelse i fremtiden. Men bemærk lige, at vi her kun taler om husholdningsaffald.

En ny genbrugsplads skal primært være et sted, hvor du som forbruger hurtigt og letforståeligt kan komme af med dit affald. Det skal også være et sted, hvor skoler/elever kan komme og lære om genanvendelse. Der kan også indrettes en butik, hvor kunderne kan aflevere/donere de ting, som har genbrugs potentiale.

Men alt håb er ikke ude. Der er flere og andre løsninger, som måske kan blive en god foretning for forbrugerne. Men de er desværre ikke at finde i det skitserede projekt på genbrugspladsen. De findes primært i hjemmet, hvis vi sorterer anderledes. Det organiske affald kan bruges/sælges til biogas produktionen, og resten kan vi enten vælge at sortere i 5 ekstra spande under køkkenvasken, eller lade maskiner klare sorteringen. Hvis vi vælger maskinløsning eller lignende, så kan den nye placering på Knavvej blive en helt fornuftig investering i genanvendelse - og ikke en affaldsløsning helt på månen...

En affaldsløsning helt på månen.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce