Det handler også om dit barn


Det handler også om dit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Læserbrev: Haderslev kommunes "Økonomisk model for flytning af midler fra specialområdet til almenområdet" beskriver, hvordan almenområdet i Haderslev Kommune skal styrkes på bekostning af specialområdet.

Ingen kan være uenig i, at folkeskolerne i Haderslev kommune i den grad trænger til en økonomisk indsprøjtning, men at tro en afvikling af specialområdet (Louiseskolen, Moltrup skole, specialklasser og specialundervisning) er løsningen, er efter min mening, helt forfejlet.

16,3 millioner kr. de første tre år, herefter 1 million kr. hvert år de næste 13 år på Louiseskolen, ca. 25 millioner kr. i alt.

Udvalget for Børn og Familier skriver "Justeringerne findes i indkøb af materialer og i tilbud, der typisk tidligere har været besparet i almenområdet, f.eks. antallet af ture ud af huset og lejrskole samt voksenbarn-ratio."

Jeg ved ikke, hvor Udvalget for Børn og Familier får foretaget deres økonomiske beregninger, men at nævne materialer, ture ud af huset og lejrskole i forbindelse med besparelser på 25 millioner kr. er direkte uforskammet! For første gang i flere år skal jeg på lejrskole med min klasse, en tur til Odense Zoo og en overnatning på skolen, tomatsuppe og flutes til aftensmad, forældrene bidrager med boller og kage -estimeret pris 700 kr. Ture ud af huset har vi også, gratis offentlig transport, Naturskolen, Blå flag, Lastbilkaravanen osv. - estimeret pris 0 kr.

Over 90 procent af Louiseskolens budget er lønninger, så de 25 millioner kan kun findes her.

Forflyttelser af personale med specialpædagogiske kompetencer til almenundervisningen er ikke løsningen. Vores elever trives, vokser og lærer for livet i de rammer, vi har mulighed for at give dem, rammer der ikke er mulige i almenområdet.

"Økonomisk model for flytning af midler fra specialområdet til almenområdet" er, efter min mening, ren blændværk. Over 25 millioner kr. til folkeskolerne i Haderslev lyder fint og flot, men hvis de opgaver, der følger med, er uoverkommelige og uforenelige med strukturen i en almindelig folkeskoleklasse, kan det ende med at blive en meget dyr "nedjustering".

Jeg forudser desværre store omkostninger for "mine" elever, deres familier, eleverne i almenområdet, personalet på Louiseskolen og på Moltrup Skole og personalet i almenområdet.

Jeg kalder det besparelser/afvikling, Børn og Familier kalder det nedjusteringer/flytning.

Det handler også om dit barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce