Debat: Oplysning og forebyggelse til rygerne


Debat: Oplysning og forebyggelse til rygerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Hvad med oplysning og forebyggelse i stedet for negative smæk til rygerne?

Sundhedsudvalget i Haderslev Kommune går nu ind i kampen for at sætte prisen på tobak op ved at forsøge at råbe sundhedsministeren og skatteministeren op.

Kommunen skal ikke regne med hjælp fra mig i den sag. Sagen er nemlig, at højere afgifter på tobak både vil øge grænsehandlen, øge de kriminelles interesse og fortjeneste for at handle med ulovlige (og endnu farligere) kopicigaretter og samtidig være stærkt ulighedsskabende.

Hvis kommunen vil gøre noget godt for at forhindre børn og unge i at starte med at ryge (hvilket absolut er et prisværdigt mål), så må fremgangsmåden hellere være mere oplysning og bedre hjælp til at kvitte tobakken - fremfor at bruge redskaber, der øger ulighed, grænsehandel og kriminelles indtjeningsmuligheder.

Jeg synes ofte, at sundhedsdebatten har en tendens til at blive nærmest religiøs. Fremfor en mindelig og rolig debat bliver det kørt op på et hidsigt leje imod røg, imod alkohol, imod fed mad, osv. Vi skal åbenbart nå at blive 100 år allesammen. Til gengæld bruges der for lidt energi på den mentale sundhed, som generelt har det skidt i disse år, hvor flere og flere mennesker har det dårligt, er kede af det og nedtrykte. I stedet for ensidigt at fokusere på, at alle skal blive 100 år, så lad det være et lige så vigtigt mål, at folk - trods alt - er glade og tilfredse i de år, man er levende.

Lad os hellere få en stille og rolig sundhedsdebat - fremfor en skinger forbudsdebat.

Debat: Oplysning og forebyggelse til rygerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce