Byudvikling eller -afvikling


Byudvikling eller -afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Haderslev. 

Efter i mange år at have både tjent og fortjent sit brød i kommunens tjeneste nærer man forhåbentlig betænkeligheder ved at kritisere de hidtil offentliggjorte drøftelser om, hvorledes byen kunne udvikle sig. Man kunne måske fortjene betegnelsen "redep....."!

Når jeg derfor vover at udtrykke min store betænkelighed omkring byens fremtid med de påtænkte, men langtfra (forhåbentlig) vedtagne ideer om især midtbyen og de gamle kvarterer, skyldes det et måske helt forkert indtryk af, at områderne skal forblive lukkede, som tidligere. Det kan ikke være meningen.

Med holdningen på over 33 procent til samfærdsel og parkering tæt på centrale handelsområder, der så må undvære nærparkering, der sikrer fremtidens muligheder for et livligt handelsliv, kunne man frygte, linien var lagt. Det tidligere byrådsmedlem hr. Gunnar Asmussen fremførte den tilsyneladende eneste relevante bemærkning i den anledning - hvad med eventuelle besøgende fra omegnen? - Hvordan skulle man i grunden gøre byen attraktiv for turister og eventuelle handelsinteresserede udefra.

Afskæringen af en væsentlig diskussion med begrundelsen, at man gerne ville tiltrække investorer o.a. interessenter til byen er helt malplaceret - uden et ordentligt trafikflow eller parkeringsmuligheder, hvor der er brug for dem, kommer der simpelthen ingen udvikling.

En barsk, men måske en uomgængelig løsning er at trække en skånsom bulldozer af stalden. Man får ikke liv i en bydel ved nærmest at isolere den fra nutidens krav om åbenhed og tilgængelighed.

Dertil kommer rygter om, at nogle skulle have tænkt på at etablere et handelscenter ved havnen - hvor meget liv vil det give i centrum?

Byudvikling eller -afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce