Vold i folkeskolen for alvorlig til politisk plattenslageri


Vold i folkeskolen for alvorlig til politisk plattenslageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Vi har med interesse læst Henrik Dahls (LA) synspunkt i weekendens Esbjerg Sektion af JydskeVestkysten. Vi er enige med Henrik Dahl i, at det er en uacceptabel situation, når lærerne på Danmarksgade Skole i Esbjerg har følt sig nødsaget til at henvende sig skriftligt til blandt andet udvalgsformanden i kommunen med et nødråb om, at man ikke længere kan "garantere elevernes sikkerhed". Det er på alle måder ulykkeligt, og det er noget, vi på alle måder skal tage dybt alvorligt og seriøst.

Det er dog useriøst, at Henrik Dahl i samme skriv kaster ansvaret videre til Socialdemokratiet, fordi vi ikke mener, at pengene skulle tages fra satspuljen, men sættes på finansloven. Satspuljens midler målrettes til indsatser for landets svageste grupper. Det vil sige kvinder på flugt fra voldelige ægtemænd, hjemløse uden tag over hovedet eller diskriminering af minoritetsgrupper. Disse grupper har fortsat brug for hjælp - og der er ikke blevet færre i denne gruppe, der har brug for hjælp.

Socialdemokratiet ønsker, at regeringen prioriterer flere midler til problematikken med den stigende vold i klasselokalerne.

Det stigende antal voldelige hændelser på skolerne skal ned. Vold kan hverken lærere, elever eller forældre være tjent med. Men snak gør det ikke alene. Der er ikke nok hænder eller tid til at tage hånd om situationen lokalt. Det er derfor på tide, at vi får øjnene op for, at der er behov for et løft af vores folkeskole. Det bør og skal ske på finansloven. Det er på finansloven, vi kan løse den økonomiske udfordring - og der er ingen tvivl om, at flere penge til folkeskolen er påkrævet.

Et ordentligt arbejdsmiljø er altafgørende - såvel på Danmarksgade Skole i Esbjerg som andre skoler og arbejdspladser. Derfor klinger Henriks Dahls ord også hult, når vi ved, at VLAK-regeringen har sparet cirka 100 millioner kroner på Arbejdstilsynet, siden den overtog magten.

Vold i folkeskolen for alvorlig til politisk plattenslageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce