Virksomhederne bør henvende sig til os


Virksomhederne bør henvende sig til os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Læserbrev: Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydjylland, indvier os i denne avis i, hvordan han rekrutterer arbejdskraft. Han beskriver, at det sker ved, at han beder sine medarbejdere "sprede jobopslag" til andre i branchen, når der er en ledig stilling. Denne metode virker ikke hver gang - og dermed konkluderer han, at der er stor mangel på arbejdskraft.

Der er mange måder at søge arbejdskraft på. Og måske er det på tide, at Dansk Byggeri overvejer at opkvalificere deres rekruttering, når de har brug for medarbejdere. Her vil vi i 3F gerne hjælpe. Hvis Michael Mathiesen ringer til 3F Esbjerg, næste gang han mangler arbejdskraft, så lover jeg, at vi både annoncerer jobbet på vores hjemmeside og bringe alle relevante ledige i spil til jobbet.

Hvis vi ikke har ledige i vores afdeling, samarbejder vi med andre afdelinger. Jeg kan oplyse, at vi i 3F Esbjerg har formidlet 45 inden for byggeriet det sidste år - og på landsplan har 3F formidlet over 6.700 job. Det kan betale sig at ringe til 3F.

Jeg er i øvrigt helt enige med Dansk Byggeri i, at langt flere bør vælge en erhvervsuddannelse. Igen er det alfa omega, at virksomhederne slår de ledige elevstillinger op. Hvis der ikke er gevinst her, vil der både være elever i skolepraktik og voksenlærlinge. Mulighederne er mange.

Det håber vi, at Dansk Byggeri vil, benytter sig af, næste gang de mangler faglærte eller ledige. Det er både til gavn for virksomheden og for lønmodtageren.

Virksomhederne bør henvende sig til os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce