Vi har ingen ghetto i Esbjerg


Vi har ingen ghetto i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

En ghetto er en fattig og isoleret bydel med en ensartet befolkning, typisk med en bestemt etnisk baggrund eller fra en bestemt samfundsklasse. Oprindelig betegnede det særlige jødiske bydele i en række europæiske byer fra sen-middelalderen og frem.

Ordet "ghetto" er navnet på det jødiske område i Venedig, som blev oprettet i 1516.

Når vore politikere nu til dags betegner nogle udsatte almene boligområder som ghettoer, er det en helt forkert brug af ordet ghetto.

I Esbjerg er Stengårdsvej således på ghettolisten. Endda på den hårde liste over boligområder, der har været på listen i over fem år. Men det er slet ikke en ghetto, for der bor en skøn blanding af mange forskellige nationaliteter af forskellige etniske oprindelser. Så der er langt fra tale om en ensartet befolkning.

Det er til at leve med, at ordet ghetto misbruges, men det er utilgiveligt dumt og tåbeligt at udnævne boligområder i danske byer til ghettoer. Derved er man da helt sikker på, at området nok skal leve op til de belastende kriterier, som vores politikere har defineret for en dansk ghetto.

Kriterierne omhandler stor arbejdsløshed, høj kriminalitet, lavt uddannelsesniveau og lav indkomst. Det betyder jo, at ingen almindelige borgere vil bosætte sig der. Og det medfører faldende priser på ejerboliger i omegnen.

Almenboligloven bør derfor snarest ændres, og begrebet "ghetto" og ghettolisten bør fjernes.

Vi har ingen ghetto i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce