Svigt af unge udviklingshæmmede


Svigt af unge udviklingshæmmede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Esbjerg. 

Sagens kerne kort.

Vi er en forældregruppe til 6-8 unge udviklingshæmmede i alderen 21-23 år.

Efter henvendelse til Social- og Arbejdsmarksudvalget finder vi ud af, at Esbjerg Kommune har "sparet" dette fritidstilbud væk for netop denne gruppe af hjemmeboende. Det vækker nu for alvor en indgående bekymring hos os.

Tidligere har man givet disse unge en dispensation gennem Klub Grådyb, indtil de senere bliver udeboende. Efter endt beskæftigelsestilbud og 1 - 1,5 times "opbevaringstid" sendes disse unge nu hver især hjem til deres ensomhed.

Disse unge indgår sjældent naturligt i andre fritidsforeninger/aktiviteter, og vi kan ikke som forældre sikre et sådant samvær og ungdomsmiljø.

De har som andre unge mennesker brug for et fritidsliv, et samvær med ligesindede. De har blot ikke de samme forudsætninger for at skabe disse nye relationer. Som forældre kan vi også have brug for pusterum.

Udvalget har den 14. august taget stilling til en midlertidig løsning, som blev nedstemt af Henrik Vallø (E), Sarah Nørris (Ø), Susanne Dyreborg (O). For os tankevækkende - en oplevelse af utroværdighed i forhold til de tilkendegivelser, som vi har modtager i juni.

Hvis vi i morgen melder vores unge som udeboende på akutlisten, står Esbjerg Kommune i en nok så pinlig situation, for der findes intet boligtilbud. Ankestyrelsen har i forvejen et særligt øje på Esbjergs liste af akutpladser - den forøges således yderligere.

Vi appellerer til, at kommunen finder en midlertidig og en langvarig løsning for disse unge. Vi beder BLOT om, et klubtilbud to gange om ugen i tidsrummet klokken cirka 15.00 - 19.30.

Svigt af unge udviklingshæmmede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce